Site-ul seniormag.ro foloseste "cookie". Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea lor pe parcursul vizitei dumnevoastra.

Companie: acest site este proprietarea HDM Distribution SRL, Str. Izlazului Nr. 1, Pantelimon, Ilfov, Numar de ordine la Registrul Comertului J23/2083/2016, Cod de inregistrare fiscala RO36088969, Cod IBAN RO55BACX0000001290084001 deschis la Unicredit Bank.

Magazin on-line: SeniorMag.ro este denumirea comerciala din mediul online a companiei HDM Distribution SRL.

I. CONTINUT SITE

Site-ul SeniorMag.ro ofera vizitatorilor si membrilor sai o varietate de produse pentru seniori si adulti. Site-ul SeniorMag.ro include un newsletter un caracter informativ (produse noi, anunturi, stiri, promotii). Va puteti abona la newsletter fara sa fiti membru inregistrat pe site, furnizand doar o adresa de mail.

II. RESPONSABILITATE Toate informatiile publicate pe acest site au un caracter informativ si nu pot inlocui, acolo unde este cazul, recomandarile medicilor. SeniorMag.ro va recomanda sa contactati ori de cate ori este necesar medicul sau specialistul dumneavoastra pentru orice problema concreta.SeniorMag.ro va poate oferi si directionari catre alte site-uri Internet. Aceste link-uri catre alte site-uri sunt puse la dispozitia dumnevoastra cu scopul de informare si nu reprezinta garantii cu privire la calitatea informatiilor, produselor sau serviciilor oferite de aceste site-uri. SeniorMag.ro nu poate fi facut in nici un caz responsabil de nici un prejudiciu (material sau moral) cauzat de actiunea oricarui alt site accesat prin intermediul SeniorMag.ro. De asemenea si politica referitoare la confidentialitatea datelor poate fi diferita pe aceste site-uri de cea a SeniorMag.ro.

III. DREPTUL DE PROPRIETATE Intregul continut al acestui site, daca nu este mentionat altfel, este proprietatea HDM DISTRIBUTION S.R.L.

Legislatia privind drepturile de autor, marcile inregistrate si alte drepturi de proprietate protejeaza continutul site-ului. Continutul site-ului SeniorMag.ro nu poate fi reprodus, modificat, transferat, publicat, afisat, transmis sau înregistrat sub nici o forma si folosind orice tip de mijloace, inclusiv fotocopierea sau înregistrarea electronica sau mecanica, dar nelimitându-se la acestea, si nu poate fi folosit pentru a crea materiale derivate din acesta fara acordul prealabil, in scris, al HDM DISTRIBUTION S.R.L.

Incalcarea acestor conditii, conform legilor romane, reprezinta o infractiune si se vor lua masuri imediate de restabilire a legalitatii prin folosirea mijloacelor legale de protectie si despagubire pentru incalcarea drepturilor.

Comentariile, mesajele, replicile sau orice alt tip de continut provenit de la membri constituie proprietatea autorilor.

SeniorMag.ro nu solicita dreptul de proprietate pentru acest continut dar prin afisarea pe acest site a acestui continut va dati acordul ca proprietarii site-ului sa aiba asupra acestui continut un drept de folosinta perpetuu si gratuit, drept de distributie, de reproducere, multiplicare, modificare, adaptare, prezentare publica individuala sau cu alte informatii, fotografii, grafica, sunete, imagini in miscare, inclusiv pe acest site sau alte site-uri, in cataloage, reviste, sau orice alta utilizare, inclusiv cu caracter commercial.

IV. COLECTAREA DE INFORMATII Prin accesarea site-ului si utilizarea serviciilor oferite, in cazul plasarii unei comenzi, sunteti de acord sa furnizati date adevarate, exacte si complete despre dumnevoastra asa cum se solicita in formularul de inregistrare ca utilizator.

In cazul in care informatiile se dovedesc a fi neadevarate, inexacte sau incomplete, SeniorMag.ro isi rezerva dreptul de a nu prelucra comanda dvs. pana la clarificarea datelor.

Membrii site-ului au posibilitatea ca in orice moment sa vizualizeze si sa modifice datele personale in cazul in care au intervenit modificari.

Aceste conditii sunt necesare si in cazul inregistrarii participarii dumneavoastra la concursurile organizate si prezentate in cadrul site-ului. Datele obtinute prin intermediul formularelor de inregistrare vor putea fi folosite de catre SeniorMag.ro sau proprietarul acestui site, cu exceptia situatiei in care ati dezactivat optiunea de la sfarsitul sectiunii de inregistrare ca utilizator, pentru a va trimite prin mail oferte comerciale sau informatii ale site-ului SeniorMag.ro.

V. CONFIDENTIALITATEA DATELOR SeniorMag.ro a fost inregistrat ca operator la registratura generala a Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sub nr. 22073 / 22.02.2012

SeniorMag.ro respecta si protejeaza confidentialitatea datelor dumneavoastra personale. Orice informatie personala este prelucrata si folosita conform politicii de confidentialitate a datelor personale si nu va fi folosita in nici un mod care contravine acestei politici. Aceste informatii nu pot face obiectul unei tranzactii intre SeniorMag.ro si terti.

In orice situatie datele dumneavoastra nu vor fi dezvaluite, exceptie facand cazurile prevazute de lege.

SeniorMag.ro are dreptul de a utiliza aceste informatii doar in interes propriu sau in interesul proprietarului site-ului, fara a oferi insa infomatii personale de identificare. Exceptie de la aceasta obligatie o fac doar utilizarea datelor personale pentru livrarea coletelor prin intermediul unei firme de curierat.

Despre protectia datelor personale

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private în sectorul comunicatiilor electronice, SeniorMag.ro are obligatia de a administra în conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra ori o alta persoana.

Datele personale sunt furnizate de catre membrii in momentul crearii unui cont pe Site. Datele personale furnizate de catre membrii pot fi prelucrate de SeniorMag.ro in scopul oferirii in conditii optime a servicilor sale. Conform Legii nr. 677/2001, utilizatorii beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa justitiei. Totodata, membrii au dreptul sa se opuna prelucrarii datelor personale care ii privesc si sa solicite stergerea acestor date. Pentru exercitarea acestor drepturi, membrii pot folosi serviciile oferite de site (self-service) sau pot transmite o cerere prin e-mail la adresa clienti@seniormag.ro.

In afara de datele trimise de catre membrii, serverele site-ului colecteaza automat anumite date de identificare non-personale, cum ar fi adresa de IP a calculatorului de la care este accesat site-ul, adresa de unde ajungeti la site, etc. Toate aceste date pot fi folosite de catre SeniorMag.ro pentru a imbunatatii sevicile oferite.

CERINTELE MINIME DE SECURITATE a prelucrarilor de date cu caracter personal

A. Operatorul HDM Distribution SRL cu sediul in Str. Izlazului, nr.1, Pantelimon, jud. Ilfov, avand CIF RO36088969, inregistrat la registrul Comertului cu J23/2083/2016 respecta cerintele minime de securitate a prelucrarilor de date cu caracter personal ce se regasesc in Ordinul Avocatului Poporului nr.52 din 2002, publicat in Monitorul Oficial nr.383 din data de 5 iunie 2002, astfel:

1. Identificarea si autentificarea utilizatorului

Prin Utilizator se intelege orice persoana care actioneaza sub autoritatea Operatorului, a persoanei imputernicite sau a reprezentantului, cu drept recunoscut de acces la bazele de date cu caracter personal. Utilizatorii, pentru a primi acces la o baza de date cu caracter personal, trebuie sa se identifice.

Utilizatorii, in acest caz, sunt angajati ai Operatorului HDM Distribution si actioneaza sub autoritatea acestuia. Accesul utilizatorilor la bazele de date ce contin date cu caracter personal se efectueaza prin coduri personale de acces: numele de Utilizator protejat prin parola ca metoda de autentificare.

Codurile de acces sunt alocate individual pentru fiecare Utilizator pe baza unei proceduri specifice. Conturile de utilizator nefolosite o perioada mai mare de 12 luni, sunt dezactivate permanent dupa un control al Operatorului. Codurile de acces pot fi recuperate la cerere prin utilizarea adresei de corespondenta electronica, Utilizatorul primind un link pentru resetarea codului de acces.

Operatorul desemneaza Utilizatorii autorizati pentru operatiile de colectare si introducere de date cu caracter personal intr-un sistem informational. Orice modificare a datelor cu caracter personal se poate face numai de catre utilizatori autorizati desemnati de Operator. Operatorul va lua masuri pentru ca sistemul informational sa inregistreze cine a facut modificarea, data si ora modificarii. Pentru o mai buna administrare operatorul va lua masuri ca sistemul informational sa mentina datele sterse sau modificate.

Codurile de acces permit doar nivelul minim de acces la datele cu caracter personal ce sunt necesare pentru indeplinirea atributiilor de serviciu. Eventualilor programatori care ar dezvolta aplicatii de prelucrare a datelor cu caracter personal nu li se va da acces la datele cu caracter personal, decat daca acestea au fost transformate in prealabil in date anonime. Pentru activitatea de pregătire a utilizatorilor sau pentru realizarea de prezentari se vor folosi date anonime. Angajatii care predau cursurile de instruire nu vor folosi date cu caracter personal pe parcursul propriei pregatiri.

2. Tipul de acces

Utilizatorii acceseaza numai datele cu caracter personal necesare pentru indeplinirea atributiilor lor de serviciu. Pentru aceasta Operatorul stabileste tipurile de acces dupa functionalitate (cum ar fi: administrare, introducere, prelucrare, salvare etc.) si dupa actiuni aplicate asupra datelor cu caracter personal (cum ar fi: scriere, citire, stergere), precum si procedurile privind aceste tipuri de acces. Programatorii sistemelor de prelucrare a datelor cu caracter personal nu vor avea acces la datele cu caracter personal. Operatorul va permite accesul programatorilor la datele cu caracter personal dupa ce acestea au fost transformate in date anonime. Compartimentul care asigura suportul tehnic poate avea acces la datele cu caracter personal pentru rezolvarea unor cazuri exceptionale. Pentru activitatea de pregatire a utilizatorilor sau pentru realizarea de prezentari se vor folosi date anonime. Angajatii care predau cursurile de pregatire vor folosi date cu caracter personal pe parcursul propriei lor pregatiri. Operatorul va stabili modalitatile stricte prin care se vor distruge datele cu caracter personal. Autorizarea pentru prelucrare de date cu caracter personal va fi limitata la cativa utilizatori.

3. Colectarea datelor

Operatorul desemneaza utilizatori autorizati pentru operatiile de colectare si introducere de date cu caracter personal intr-un sistem informational. Orice modificare a datelor cu caracter personal se poate face numai de catre utilizatori autorizati desemnati de operator. Operatorul va lua masuri pentru ca sistemul informational sa inregistreze cine a facut modificarea, data si ora modificarii. Pentru o mai buna administrare operatorul va lua masuri ca sistemul informational sa mentina datele sterse sau modificate.

4. Executia copiilor de siguranta

Saptamanal, operatorul va face copii de siguranta ale bazelor date cu caracter personal. Copiile vor fi stocate intr-un director in serverul propriu al operatorului. Fisierele pot fi accesate pe baza unui nume de logare si a unei parole. Accesul in directorul de stocare ale fisierelor de back-up este limitat si supravegheat.

5. Computerele si terminalele de acces

Computerele vor fi instalate in incaperi cu acces restrictionat. Orice accesare a bazei de date cu caracter personal, inclusiv orice incercare de acces neautorizat, va fi inregistrata intr-un fisier de acces. Computerele de acces folosite in relatia cu publicul, pe care sunt afisate date cu caracter personal, vor fi pozitionate astfel incat acestea sa nu poata fi dezvaluite publicului. Sistemul de telecomunicatii este securizat, astfel incat orice date cu caracter personal sa nu poata fi interceptate sau transmise de oriunde.

6. Fisierele de acces

Operatorul ia masuri ca orice accesare a bazei de date cu caracter personal sa fie inregistrata intr-un fisier de acces (numit log la prelucrarile automate) sau intr-un registru pentru prelucrarile manuale de date cu caracter personal, stabilit de operator.

Informatiile inregistrate in fisierul de acces sau in registru vor fi: - codul de identificare (numele utilizatorului pentru bazele de date cu caracter personal manuale); - numele fisierului accesat (fisei);

- numarul inregistrarilor efectuate;

- tipul de acces;

- codul operatiei executate sau programul folosit;

- data accesului (an, luna, zi); - timpul (ora, minutul, secunda).

Pentru prelucrarile automate aceste informatii vor fi stocate intr-un fisier de acces general sau in fisiere separate pentru fiecare utilizator. Orice incercare de acces neautorizat va fi, de asemenea, inregistrata. Operatorul este obligat sa pastreze fisierele de acces cel putin 2 ani, pentru a fi folosite ca probe in cazul unor investigatii. Daca investigatiile se prelungesc, aceste fisiere se vor pastra atat timp cat se va considera necesar. Fisierele de acces trebuie sa faca posibila identificarea de catre operator sau de catre persoana imputernicita a persoanelor care au accesat date cu caracter personal fara un motiv anume, in vederea aplicarii unor sanctiuni sau a sesizarii organelor competente.

7. Sistemele de telecomunicatii

Operatorul este obligat sa faca periodic controlul autentificarilor si tipurilor de acces pentru detectarea unor disfunctionalitati in ceea ce priveste folosirea sistemelor de telecomunicatii. Operatorii sunt obligati sa conceapa sistemul de telecomunicatii astfel incat datele cu caracter personal sa nu poata fi interceptate sau transmise de oriunde. Daca sistemul de telecomunicatii nu poate fi astfel securizat, operatorul este obligat sa impuna folosirea metodei de criptare pentru transmisia datelor cu caracter personal. Prin sistemele de telecomunicatii se vor transmite numai datele cu caracter personal strict necesare.

8. Instruirea personalului

In cadrul cursurilor de pregatire a utilizatorilor operatorul este obligat sa faca informarea acestora cu privire la prevederile Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, la cerintele minime de securitate a prelucrarilor de date cu caracter personal, precum si cu privire la riscurile pe care le comporta prelucrarea datelor cu caracter personal, in functie de specificul activitatii utilizatorului. Utilizatorii care au acces la date cu caracter personal vor fi instruiti de catre operator asupra confidentialitatii acestora si vor fi avertizati prin mesaje care vor aparea pe monitoare in timpul activitatii. Utilizatorii sunt obligati sa isi inchida sesiunea de lucru atunci cand parasesc locul de munca.

9. Folosirea computerelor Pentru mentinerea securitatii prelucrarii datelor cu caracter personal (in special impotriva virusilor informatici) operatorul va lua masuri care vor consta in:

a) interzicerea folosirii de catre utilizatori a programelor software care provin din surse externe sau dubioase;

b) informarea utilizatorilor in privinta pericolului privind virusii informatici;

c) implementarea unor sisteme automate de devirusare si de securitate a sistemelor informatice;

d) dezactivarea, pe cat posibil, a tastei "Print screen", atunci cand sunt afisate pe monitor date cu caracter personal, interzicandu-se astfel scoaterea la imprimanta a acestora.

10. Imprimarea datelor

Scoaterea la imprimanta a datelor cu caracter personal se va realiza numai de utilizatori autorizati pentru aceasta operatiune de catre operator. Operatorii sunt obligati sa aprobe proceduri interne specifice privind folosirea si distrugerea acestor materiale. Operatorul isi va aproba propriul sistem de securitate, tinand seama de cerintele minime de securitate a prelucrarilor de date cu caracter personal, iar in functie de importanta datelor cu caracter personal prelucrate, isi va impune masuri de securitate suplimentare.

B. Conform dispozitiilor art. 12 alin (1) din Legea 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice:

1) operatorul nu efectueaza si nu va efectua comunicari comerciale prin utilizarea de sisteme automate de apelare care nu necesita interventa unui operator uman, cu exceptia cazului in care abonatul vizat si-a exprimat consimtamantul expres pentru a primi asemenea comunicari.

2) De asemnea, adresele de posta electronica obtinute cu ocazia vanzarilor, vor fi utilizate in vederea transmiterii de oferte comerciale referitoare la produse si servicii similare, oferind clientilor in mod clar si expres posibilitatea de a se opune printr-un mijloc simplu si gratuit unei asemenea utilizari, atat la obtinerea adresei de posta electronica, cat si cu ocazia fiecarui mesaj, in cazul in care clientul nu s-a opus initial.

3) In toate comunicarile comerciale prin posta electronica, va fi dezvaluita identitatea persoanei in numele sau pe seama careia este facuta, si se va specifica o adresa la care destinatarul sa transmita solicitarea sa referitoare la incetarea efectuarii unor comunicari.

11. Retur

Clientul are dreptul de a returna produsul comandat in cazurile in care:

- produsul livrat in mod evident nu corespunde comenzii;

- produsul a fost deteriorat in timpul transportului.

In cazurile mentionate mai sus, clientul poate cere ca marfa livrata sa fie inlocuita cu una care corespunde comenzii plasate de acesta prin trimiterea magazinului online a unei cereri in scris in acest sens.

Clientul are dreptul sa notifice in scris renuntarea la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare incepând cu data primirii produsului. In acest caz, clientul persoana fizica denunta unilateral contractul incheiat la distanta in termenul stipulat anterior, printr-un mail pe adresa comenzi@seniormag.ro. Returnarea produselor se realizeaza in conformitate cu legislatia in domeniu, conform ANPC.

Pentru rambursarea sumei echivalente, clientul trebuie sa returneze produsele nefolosite, integre, complet ambalate si cu toate documentele atasate, inclusiv, dar nu numai, cu instructiunile de utilizare, etc., fara defecte interioare sau exterioare, in ambalajul original, costurile de livrare fiind achitate de catre client. Magazinul online se obliga sa returneze intr-o forma aleasa impreuna cu clientul, intreaga suma platita de acesta, fara a solicita clientului cheltuielile aferente rambursarii sumei, in cel mult 15 de zile lucratoare de la data renuntarii clientului in scris la produsul achizitinat prin intermediul magazinului on-line, dar nu inainte de a primi produsul returnat.

Datele cu caracter personal comunicate de client nu vor fi facute publice conform Legii de protectie a datelor cu caracter personal si Codului de procedura fiscala. Pentru detalii vezi Confidentialitate.

Aceste Conditii generale intra in vigoare la data de 1 decembrie 2016. SeniorMag.ro si HDM Distribution SRL isi rezerva dreptul de a le modifica in orice moment, publicand in acelasi timp modificarile respective pe site.

Modificarile ulterioare in Conditiile generale nu afecteaza relatiile contractuale dintre client si HDM Distribution SRL, respectiv SeniorMag.ro, pentru comenzile plasate anterior acestor modificari.

Anularea sau modificarea comenzii

Pentru anularea sau modificarea comenzilor va rugam sa ne contactati in cel mai scurt timp posibil prin email la comenzi@seniormag.ro sau telefonic la 0744.298.584. Va rugam sa anuntati cat mai repede orice modificare sau o eventuala anulare, pentru a evita plata transportului produselor.

VI. ACORDUL UTILIZATORILOR CU PRIVIRE LA DATELE PERSONALE

Site-ul SeniorMag.ro este destinat adultilor. Informatiile personale se refera la numele complet, CNP (necesar pentru emiterea facturii fiscale), adresa, adresa de email, numar de telefon. Membrii vor putea vizualiza, modifica, sterge informatiile personale, renunta la acordul de publicare sau refuza colectarea in continuare a informatiilor.

VII. PUBLICITATEA SI LEGATURI CU ALTE SITE-URI

SeniorMag.ro nu este responsabil pentru politica de confidentialitatea a altor site-uri care isi fac promovare directa sau indirecta prin intermediul site-ului. Va rugam sa cititi cu atentie politica de confidentialitate a fiecarui site care are legaturi cu SeniorMag.ro pentru a afla cum sunt folosite si prelucrate datele dvs. personale. Politica noastra de confidentialitate vizeaza strict SeniorMag.ro. SeniorMag.ro si proprietarul acestuia, nu sunt responsabili sub nici o forma pentru relatiile sau consecintele acestor relatii, nelimitandu-se la achizitii, participari la concursuri, promotii, promovari, sau orice alt tip de relatie care poate aparea intre dumnevoastra si oricare dintre cei care isi fac reclama directa sau indirecta prin intermediul site-ului SeniorMag.ro.

VIII. ADRESA IP

Adresa IP este numarul pe care il primeste computerul dumneavoastra de la ISP (Internet Service Provider) pentru a identifica locatia. SeniorMag.ro foloseste aceasta adresa IP pentru a diagnostica problemele aparute la server sau in administrarea siteului SeniorMag.ro.

IX. COOKIE-URI

Cookie este fisierul pastrat pe calculatorul vizitatorului unui site web continand informatii despre acel vizitator. Folosim aceste fisiere pentru a salva ID dumneavoastra si parola pentru a nu le introduce de fiecare data cand vizitati site-ul, pentru a pune la dispozitia utilizatorilor informatii conforme interesului dumneavoastra, pentru a marca paginile pe care le-ati vizualizat pentru a fi siguri ca nu le veti vedea pe aceleasi in mod repetat. Cei care fac reclama prin intermediul site-ului nostru pot folosi cookie pentru a genera statistici referitoare la produse si localizari, dar acestea nu contin si nu vor contine informatii personale.

X. FISIERE STATISTICE

Aceste fisiere statistice sunt mentinute pe acest site pentru a analiza, a urmari activitatea membrilor sau pentru a strange date referitoare la localizare. Fisiere mai sus mentionate nu contin nici un fel de informatii personale ale vizitatorilor.

XI. SONDAJE SI CONCURSURI

Site-ul nostru poate organiza sondaje si concursuri pentru membrii si vizitatorii sai. Participarea la aceste sondaje si concursuri nu este obligatorie si nu necesita introducerea datelor cu caracter personal in cazul neparticiparii la acestea. In cazul participarii colectam informatii de contact: adresa de email, nume si prenume, informatii demografice si cateodata adresa pentru a verifica veridicitatea informatiilor furnizate. Aceste informatii sunt folosite pentru notificarea castigatorilor.

Schimbari ale politicii de adminstrare a site-ului

SeniorMag.ro poate fi modificat sau intrerupt in orice moment fara nici o notificare prealabila si fara nici un fel de pretentie de orice fel din partea dumneavoastra. Conditiile de vanzare sau regulamentele pot fi modificate sau intrerupte de catre administratorii sau proprietarii site-ului in orice moment fara nici o notificare prealabila si fara nici un fel de pretentie din partea dumneavostra.

SeniorMag.ro, operatorii acestuia, adminstratorii si proprietarii nu sunt responsabili si nu pot fi tinuti responsabili in nici un fel, direct sau indirect, pentru orice paguba/problema directa sau indirecta, de orice natura, ca urmare a folosirii serviciului.

Termenii si conditiile mentionate mai sus, pentru buna functionarea site-ului in bune conditii sunt obligatorii. Prin inregistrarea ca membru al site-ului SeniorMag.ro si accesarea site-ului si/sau plasarea de comenzi, le acceptati ca atare.